En återkommande diskussion i filmvärlden är vem som egentligen axlade manteln som James Bond på bäst sätt. Roger Moore och Sean Connery har alltid varit de två som legat i topp på denna lista men hur ser det ut idag? Vi har gjort vår egen utvärdering och rankat våra favoriter nedan.

lazenby6. George Lazenby
Inte så mycket att säga, killen halkade in på ett bananskal och det blev varken hackat eller malet.

dalton5. Timothy Dalton
Var helt ok som Bond men saknade en dimension för att kunna slåss om topplatserna i denna lista.

brosnan4. Pierce Brosnan
Pierce Brosnan var mycket bra som Bond men fick tyvärr ett abrubt slut på sin Bond-karriär. Brosnan var dock lite för mycket gentleman för att ge ett trovärdigt helhetsintryck till rollen som agent.

craig3. Daniel Craig
Craig är den senaste i raden av skådespelare att axla manteln som Bond och gör detta utomordentligt. Det har dock blivit en ganska stor förändring i hur karaktären Bond porträtteras i filmerna idag och det mesta lutar åt att Bond som filmkarraktär mer jämställs med agenten Bourne.

moore2. Roger Moore
Roger Moore förlorar förstaplatsen knappt efter målfoto. Moore är nog för många den som förknippas med att vara James Bond. Vi säger bara Roooooooooger Moooooooore…

connery1. Sean Connery.
Ingen som spelat Bond genom åren har haft samma trovärdighet i sin tolkning av rollen som Sean Connery. Blandningen av finesse och råhet har gjort Connery till den ultimata agenten. Att han även åldrats med värdighet gör inte saken sämre.

Kommentering avstängd.